Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Juridiska institutionen erbjuder en juristutbildning om 4,5 år (270 hp) som leder till en juristexamen. Juristutbildningarna i Sverige har numera relativt olika upplägg och inriktning. Vår inriktning beskrivs under rubriken "Juristprogrammet".
Där finner ni också en beskrivning av de valfria kurser och inriktningar som erbjuds på programmets fördjupningsdel och som i dagsläget kan sökas av alla som genomgått ett grundkursblock om tre års juridikstudier vid något annat universitet som ger juris kandidatutbildning/juristutbildning.


Institutionen ger också en rad andra programkurser på Handelshögskolans och Göteborgs universitetets olika program. Information om dessa kurser hittar ni på respektive programs webbsidor, se t ex Ekonomprogrammet, Miljövetarprogrammet, Logistikprogrammet, Europaprogrammet och PA-programmet

Härutöver ger Juridiska institutionen olika fristående kurser. Information om dessa finns under rubriken "Fristående kurser" till vänster.

Inom ramen för institutionens samarbete med flera olika utländska universitet kan institutionen också erbjuda goda möjligheter till utlandsstudier i juridik för studenter på Juristprogrammet, se vidare "Utlandsstudier".

Vårt utbildningsuppdrag omfattar även kompetensutveckling för anställda vid företag och myndigheter. För mer information om vår uppdragsutbildning hänvisas till Maria Hedlund, administrativ chef: maria.hedlund@law.gu.se.

Har ni frågor rörande våra kurser och vårt program kan ni kontakta vår studievägledare Lena Björk: studievagledning@law.gu.se.

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2015-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?