Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tre sätt att öva

Tre sätt att öva med filmerna
Som nämns på introduktionsfilmen kan du välja ett mer eller mindre aktivt sätt för ditt studiearbete med filmerna. I den mån du väljer att arbeta aktivt kan du här få tre förslag.

a) Läs först uppgiftstexten. Försök sedan att själv konstruera en lösning. Skriv lösningen som en text du skulle kunna tänka dig att lämna till en lärare eller kamrat för bedömning. Titta sedan på filmen. Jämför din metod för att lösa uppgiften med den metod som används i filmen. Jämför också din lösning med den lösning som ges på filmen.

b) Läs först uppgiftstexten. Se nästan hela filmen, men stanna innan du tar del av lösningsformuleringen som ges i slutet. Skriv din egen lösningsformulering utifrån den genomgång du tagit del av på filmen. Jämför sedan din lösning med den lösning som ges på filmen.

c) Se hela filmen. Analysera därefter den lösningsformulering som finns i slutet av filmen. Är det en bra lösning? Varför är den bra eller mindre bra? Hur skulle den kunna förbättras.

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2015-08-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?