Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbregistrering fristående kurs i juridik

Viktig information till dig som är antagen till fristående kurs i juridik (gäller inte kurser inom juristprogrammet)

Inför terminsstart får de som antagits till fristående kurs information om aktuella datum för registreringen skickat till sig per mail till den mailadress som använts vid ansökan till kursen.

När du som antagits till en kurs eller ett program och har tackat ja till din plats via det nationella antagningsbeskedet på www.antagning.se skall du också registrera dig på kursen. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student den terminen och får delta i undervisningen. Registrering behövs också för att få studiemedel från CSN, för att kunna aktivera ditt GU-kort och kunna logga in på kursens GUL-sida.

Om du inte har registrerat dig stryks du automatiskt från antagningslistan och förlorar därmed din plats. Vill du inte ha den erbjudna platsen behöver du därför inte meddela oss det.


Gör så här för att webbregistrera dig på fristående kurs i juridik:

1. Logga in i Studentportalen med hjälp av ditt studentkonto
2. Klicka på Ladoktjänster
3. Välj ingången Registrera dig
4. Kryssa för den eller de kurser du vill registrera dig på
5. Klicka på Registrera

När du klickat på Registrera kan du direkt se vilken/vilka kurser du är registrerad på.

Du är själv ansvarig för att kontrollera att registreringen har gått igenom i Ladok. Detta kan du göra genom att klicka på Registreringar i verktyget Ladok på webb i Studentportalen. Får du problem med din registrering är det viktigt att du omedelbart mailar Elisabeth Kask på studentexpeditionen: elisabeth.kask@law.gu.se

Om du inte kan webbregistrera dig kan det bero på att du är antagen med villkor eller att registreringsperioden i Ladok är avslutad eller inte öppnad.

Du som har beteckningen VI i anmärkningskolumnen på antagningsbeskedet, måste personligen komma till studentexpeditionen och visa upp handlingar som visar att du uppfyller förkunskapskraven/behörighetskraven för kursen.

Det är viktigt attt du använder en dator när du registrerar dig. Om du använder en mobil eller surfplatta är det lätt att missa ett viktigt steg och att din registrering därför inte går igenom.

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2016-02-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?