Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Juristprogrammet vid Handelshögskolan Göteborgs universitet

Vid Juridiska institutionen i Göteborg finns ett aktivt intresse för utveckling och utvärdering av pedagogiska metoder. Juristprogrammet innehåller teoretiska studier vilka kompletteras med praktisk problemlösning och att studenterna tidigt i utbildningen kommer i kontakt med praktiserande jurister. Utbildningen förbereder studenterna för framtida yrkesliv genom att låta dem pröva på juristens olika roller och visar hur juridiken förändras beroende på aktörens perspektiv. Programmet innehåller flera interaktiva moment av rollspelskaraktär då studenterna får tillfälle att tillämpa nyvunnen teoretisk kunskap på scenarios som innehåller lika många osäkerhetsmoment som verkligheten. Individuella arbeten varieras med grupparbeten och mer traditionella tentamina.

Institutionen samarbetar med ett stort antal utländska universitet med studentutbytesprogram.

Syftet med utbildningen är att ge studenterna goda juridiska kunskaper som kan tillämpas med känsla för etik och sammanhang. Studenter tränas naturligtvis i förmågan att analysera och lösa juridiska problem, men även i att behärska juristens verktyg samt att förstå juristens olika roller och ansvar. När studenterna utexamineras har de den kompetens som krävs för juridiskt arbete inom företag och organisationer, nationellt och internationellt, i advokatverksamhet samt i domstolsväsendet och annan offentlig verksamhet.

Studiemiljön i Göteborg är fantastisk. Här finns den stora stadens fördelar och Sveriges största universitet med ett aktivt studentliv. Handelshögskolans moderna lokaler och närheten till ”allt” bidrar till en trevlig studieatmosfär.

Vill du veta mer om hur utbildningen är uppbyggd? Läs mer om de första tre årens obligatoriska kurser på grundnivå termin 1-6, termin 7-8 med valbara fördjupningskurser 60hp på avancerad nivå, samt examensarbetet 30hp på termin 9 avancerad nivå.

Observera att du bara kan ta en juristexamen genom att läsa hela programmet. Det går inte att ta en juristexamen genom att läsa fristående kurser.  Programmet startar på höstterminerna. Sista ansökningsdag är 15 april.

Här finner du information om behörighet och ansökan till juristprogrammet vid Göteborgs universitet.

 

Utbildningsplan juristprogrammet

 

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://law.handels.gu.se/utbildning/Juristprogrammet+/
Utskriftsdatum: 2020-04-09