Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad är Rättspraktik?

Law Clinic

Under 2014 startade den första Rättspraktiken (Law Clinic) i Sverige vid Juridiska institutionen vid Göteborgs universitet.

Internationellt kallas fenomenet Law Clinic och är utbrett över en stor del av världen. Grundidén är att juriststudenter ger fri juridisk rådgivning under handledning av universitetslärare. En så kallad Law Clinic kan vara uppbyggd på många sätt, Juridiska institutionens Rättspraktik utgår från vad vi valt att kalla ”Göteborgsmodellen”.

Göteborgsmodellen

Göteborgsmodellen bygger på samverkan med ideella och icke-vinstdrivande organisationer som, i olika former, bedriver fri juridisk rådgivning. En viktig grund i modellen är att skapa kurser i ämnen av stor samhällsrelevans som ger juriststudenterna möjlighet att kombinera teoretiska studier med tillämpade studier ute i fält. Under höstterminerna pågår Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, som en valbar del av juristprogrammet vid Göteborgs universitet.

Läs mer under "Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, 30HP".

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2019-01-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?