Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Social hållbarhet

Institutionen arbetar för att implementera Göteborgs universitets Vision 2020 och för att skapa kompletta akademiska miljöer. Det övergripande målet är att förena undervisning, forskning och samverkan med andra aktörer för att skapa samhällsnytta. I ett lärosätes uppdrag ingår att aktivt verka för hållbar utveckling; att främja en god miljö, ekonomisk och social välfärd och rättvisa.

Detta uppdrag tydliggör det akademiska ansvaret för de globala och samhälleligt mest kritiska utmaningarna. GU:s uppdrag återspeglas i den forskning och utbildning som universitet bedriver men även i den samverkan som sker med övriga samhällsaktörer t ex ideella föreningar. På Handelshögskolan och på juridiska institutionen prioriteras hållbarhetsfrågorna i såväl forskning som utbildning vilket har fått starkt genomslag i såväl strategiska planer som konkret verksamhet. Beslutet att bygga en Rättspraktik vid Juridiska institutionen är en del av detta arbete.

Att bygga en Rättspraktik i Göteborg med inriktning mot segregationsproblematik skapar ett forum där utbildning, forskning och samverkan på ett eftersträvansvärt och konkret sätt kan samspela och förstärka varandra.

Läs mer om forskningsmiljön.

 

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?