Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, 30HP

Kursen är en fördjupningskurs som bygger på en kombination av tillämpade och teoretiska studier. Studenterna är ute på en organisation på heltid tre dagar i veckan. Två dagar i veckan är de på universitetet för att ta del av undervisning, handledning och examination. Studenterna har en gemensam arbetsplats på universitetet där de kan arbeta tillsammans med sina olika ärenden. Studenterna är ute på 17 olika organisationer som arbetar inom fältet humanjuridik och välfärdsrätt. De tillämpade studierna sker under handledning av praktiskt verksamma jurister. Fördjupningskursen startar i slutet av augusti och fortlöper till mitten av januari.

Kursen bygger på fyra moment:

  1. Teoretisk grund – studenterna förväntas inhämta de materiella och teoretiska rättsvetenskapliga kunskaper som knyter an till praktiken.
  2. Juridisk rådgivning – studenterna förväntas genomföra juridisk rådgivning på praktikplatsen under handledning samt ta fram underlag för rådgivning genom bl.a. rättsutredningar.
  3. Rättsinformation – studenterna ska kunna förmedla sina juridiska kunskaper till icke-jurister på ett tydligt och begripligt sätt.
  4. Rättspolitiskt arbete – studenterna ska få insikt i och ta del av hur rättspolitiskt arbete bedrivs i praktiken.


Kursplan

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2018-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?