Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jörn Jacobsen

Professor, gäst

Jörn Jacobsen
Professor, gäst
jorn.jacobsen@law.gu.se

Postadress: Box 650, 40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1 , 41124 Göteborg


Juridiska institutionen (Mer information)
Box 650
405 30 Göteborg
www.law.gu.se
info@law.gu.se
Besöksadress: Vasagatan 1 , 411 24 Göteborg

Om Jörn Jacobsen

Mitt huvudsakliga forskningsintresse är att förstå straffrätten från ett rättsteoretiskt perspektiv. Två tidiga studier ledde mig till slutsatsen att norsk straffrätt var i behov av ett förbättrat teoretiskt fundament. I min doktorsavhandling, undersökte jag principerna för straffrätten i den demokratiska rättsstaten. I senare arbeten utvecklade jag detta perspektiv genom olika studier av rättsteoretiska, metodologiska och rättshistoriska perspektiv. I mina senaste arbeten har jag särskilt arbetat med att utveckla en straffrättslig ansvarslära och att använda denna i den norska straffrätten.

För att norsk och nordisk straffrättsforskning blir aktuell i den pågåande internationaliseringen av straffrätten, startade jag och en kollega den elektroniska open access tidsskriften Bergen Journal of Criminal Law and Criminal Justice https://boap.uib.no/index.php/BJCLCJ. Vi är fortfarande redaktörer för tidsskriften.

Min undervisning är i huvudsak i straffrätt. Jag är ansvarig för straffrättskursen vid Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Jag är också ansvarig för phd-kursen Perspectives on Law and Legal Science där. Jag handleder masterstudentar och tre doktorander i Bergen och i Göteborg.

På andra webbplatser

Forskningsområden

  • straffrätt
  • rättsteori
Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2016-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?