Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elleonor Fagerfjäll

Universitetsadjunkt

Elleonor Fagerfjäll
Universitetsadjunkt
elleonor.fagerfjaell@law.gu.se
031-786 1519

Rumsnummer: C609
Postadress: Box 650, 40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1 , 41124 Göteborg


Juridiska institutionen (Mer information)
Box 650
405 30 Göteborg
www.law.gu.se
info@law.gu.se
Besöksadress: Vasagatan 1 , 411 24 Göteborg

Om Elleonor Fagerfjäll

Eleonor Fagerfjäll är universitetsadjunkt och undervisar sedan 1980 inom ämnet skatterätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Kurser som Elleonor deltagit i är Skatterätt med redovisning och Beskattningsrätt samt Internationell personbeskattning, Skatterätt II/Företagsbeskattning (fördjupningskurser på juristprogrammet).

Hon utvecklade fördjupningskurser Internationell personbeskattning med sociala avgifter tillsammans med docent och universitetslektor Thomas Erhag. En kurs där Elleonor har/hade hand om internationell personbeskattning och Thomas om sociala avgifter.

Eleonor har även sedan början av 2000-talet varit ansvarig för ämnet skatterätt på kursen Externredovisning på Handelshögskolans ekonomiprogram, tillsammans med universitetslektor Marie Lumsden som ansvarade för undervisningen i externredovisning.

2004 blev Elleonor utsedd till årets lärare på Handelshögskolan.

Från 1973 till 1980 var Elleonor revisor hos Skatteverket, dåvarande revisionsenheten på Länsstyrelsen och tjänstgjorde även tillsammans med Polismyndigheten för ekonomisk brottslighet (Eko-brott). 

Elleonor har varit suppleant i Styrelsen för Handelshögskolans civilekonomprogram. Därtill har Elleonor suttit i Juridiska institutionens Utbildningsnämnd. Dessutom har hon suttit i styrelsen för KY-utbildningen YRGO.

På andra webbplatser

Undervisningsområden

  • Skatterätt
  • EU-skatterätt
  • Redovisning
Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2016-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?