Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mikael Bernardini

Doktorand

Mikael Bernardini
Doktorand
mikael.bernardini@law.gu.se
031-786 1472

Rumsnummer: C617
Postadress: Box 650, 40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1 , 41124 Göteborg


Juridiska institutionen (Mer information)
Box 650
405 30 Göteborg
www.law.gu.se
info@law.gu.se
Besöksadress: Vasagatan 1 , 411 24 Göteborg

Om Mikael Bernardini

Doktorand i straffrätt.

Avhandlingsprojekt Kriminalisering av fattigdom – En studie av straffrättens individualisering, avgränsning och utveckling.
Huvudhandledare Sara Stendahl.

Min forskning fokuserar på bestraffningssystemet i Sverige och hur det har utvecklats de senaste decennierna. Det kommer att sammankopplas med frågor om fattigdom, den parallella samhällsutvecklingen och ökade inkomstklyftor. Sammankopplingen är av vikt då fattigdom tenderar att bestraffas hårdare ur ett frihetsbegränsande perspektiv. Mer specifikt kommer jag att behandla urvalsmekanismer inom påföljdssystemet och utreda vilka funktioner, med särskilt fokus på latenta, som mekanismerna skapar och innehar. Det skapar underlag för en teoretisk förståelse av utvecklingen och en teori om den nyliberala staten och vad den har för funktioner.

Det teoretiska perspektiv jag främst är intresserad av är marxistisk teori. Metodologiskt är jag intresserad av teoretisk rättssociologisk metod.

Jag undervisar i straffrätt på juristprogrammet och socionomprogrammet samt på den fristående kursen Juridisk grundkurs.

Forskningsområden

  • Straffrätt
  • Social rättvisa

Undervisningsområden

  • Straffrätt
Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2016-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?