Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jeanette Andersson

Universitetsadjunkt

Jeanette Andersson
Universitetsadjunkt
jeanette.andersson@law.gu.se

Postadress: Box 650, 40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1 , 41124 Göteborg


Juridiska institutionen (Mer information)
Box 650
405 30 Göteborg
www.law.gu.se
info@law.gu.se
Besöksadress: Vasagatan 1 , 411 24 Göteborg

Om Jeanette Andersson

I mitt avhandlingsarbete behandlar jag en särskild sjörättslig avtalstyp; ship management avtalet. Jag undersöker det inre rättsförhållandet mellan fartygsägaren och ship managern och specifikt frågan om shipmanagerns omsorgsplikt och god shipmanagementsed. Mitt forskningsprojekt är finansierat av Lighthouse som är ett maritimt kunskapscenter bildat genom samarbete mellan Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, Chalmers och Sveriges Redareförening. (För mer information: www.lighthouse.nu)

Huvudhandledare Lars-Göran Malmberg

Har medverkat som svensk rapportör avseende "Mandate Contracts" i Study Group on a European Civil Code.

Jag undervisar bl.a. i avtalsrätt och arbetsrätt på termin 1 och på Civilrätt AB på termin 2 samt fördjupningskursen Kommersiell avtalsrätt. Jag undervisar också i avtalsrätt på Chalmers (Service Contract Management och Construction Contract Relationships) och i arbetsrätt på programmet för personal- och arbetslivsfrågor vid Sociologiska institutionen. Medverkar också som lärare på kursen Design, redovisning och avtalsrätt vid Business and Design Lab.

Forskningsområden

  • Avtalsrätt
  • Sjörätt

Undervisningsområden

  • Avtalsrätt
  • Arbetsrätt
Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2016-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?