Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsdriven forskning

Komplett rättsvetenskaplig akademisk miljö

Forskningsverksamheten på juridiska institutionen bygger på de centrala disciplinära byggstenar som utgör grunden i en komplett juristexamen. Det betyder att institutionen strävar efter att bibehålla och förstärka utformandet av forskningsmiljöer inom de områden som grundutbildningen bygger på: rättsvetenskap, civilrätt, offentlig rätt, straffrätt, processrätt, skatterätt och internationell rätt.

Det är institutionens målsättning att det inom alla dessa rättsområden skall finnas en stark forskningsmiljö bestående av seniora forskare (en eller flera professorer, samt en eller flera docenter) som säkerställer att utbildningen bygger på gedigen och forskningsanknuten rättsvetenskaplig kunskap.

Inom, och mellan, dessa breda rättsområden ryms en stor mångfald av inriktningar och perspektiv, som på olika sätt kan illustrera och exemplifiera rättsliga problem och lösningar.

Sidansvarig: Christine Forssell|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?