Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällsutmaningsdriven forskning

Juridiska institutionen har stor potential att vidareutveckla och stärka sin redan påtagligt starka medverkan i mång- och tvärvetenskapliga forskningsprojekt av stor samhällsrelevans.

Institutionen delar den syn på relevant forskningsstrategi som under senare år formulerats på såväl Göteborgs universitet som på fakulteten där utgångspunkten tas i stora samhällsutmaningar som till exempel globalisering, förändringar i klimat, ekonomi, och demografi, demokratins förändrade villkor, vetenskapens och kunskapens förändrade roll, religionens återkomst samt nya kontroverser i fråga om kulturella identiteter och politiska ideologier. Detta är också en typ av samhällsutmaningar som synliggörs i EUs forskningsprogram Horizon 2020.

Juridiska institutionen delar också synen att forskningen för att kunna möta de stora samhällsutmaningarna måste ha en integrativ ansats som bygger på en mångfald av kunskapsområden. Institutionen har lång erfarenhet av forskning- och utbildningssamarbeten inom olika ämnesövergripande centrumbildningar, detta är en erfarenhet vi tar tillvara och vidareutvecklar.

Institutionen har hittills identifierat tre styrkeområden, teman, där det inom institutionen finns stark befintlig internationellt relevant forskning, stor mångvetenskaplig potential och dessutom möjligheter att aktivt integrera med aktörer in det omgivande samhället: hav och vatten, social hållbarhet, kunskap och intellektuella resurser.

Sidansvarig: Christine Forssell|Sidan uppdaterades: 2016-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?