Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Juridiska institutionen söker postdoktor i havsförvaltningsrätt

Nyhet: 2016-12-23

De senaste åren har Juridiska institutionen vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet etablerat sig som den ledande institutionen i Sverige, och som internationellt framträdande, vad gäller forskning fokuserad på komplexa, policyrelevanta rättsliga frågor avseende användning och förvaltning av haven och deras resurser.

För att ytterligare stärka forskningsmiljön Ocean Group och ge en forskare tidigt i karriären möjlighet att vidareutveckla sin forskningsprofil i en stimulerande akademisk miljö utlyser Juridiska institutionen en tvåårig anställning som postdoktor med fokus på havsförvaltningsrätt.

Begreppet havsförvaltningsrätt ges här en vid tolkning och innefattar reglering av mänsklig verksamhet som hänför sig till eller direkt påverkar nyttjandet och den långsiktiga förvaltningen av haven och deras resurser. Institutionen välkomnar särskilt sökande som vill bedriva forskning med koppling till förvaltning av fisk, andra marina levande resurser, eller till marina ekosystemtjänster.

Forskningsmiljön Ocean Group önskar främja tvärvetenskapligt samarbete, inklusive med den forskning om marina resurser som bedrivs vid Nationalekonomiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Sista ansökningsdatum är 2017-01-31.

Till annonsen och sökandeportalen.

AV: Christine Forssell

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2015-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?