Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hot mot folkstyret eller demokratins väktare? Kunskapslunch

Öppen för allmänheten

I den senaste tidens världspolitik har både Brexit och Donald Trumps inreseförbud blivit frågor för jurister. I Tyskland har Vattenfall stämt staten på grund av ett regeringsbeslut om att avveckla kärnkraften. I Sverige är det till följd av domstolsbeslut som vi har reklam för spel och alkohol i dagspressen och receptfria läkemedel i mataffären.

Var går skiljelinjen mellan politikernas sfär och juristernas? Är det sant att juristerna har fått allt mer att säga till om? Och är juristernas makt ett hot mot vår demokrati?
Under tiden du fyller på hjärnkontoret med ny kunskap behöver din mage också bli mätt och belåten!

För att göra det så smidigt som möjligt för dig som besökare så har vi dukat upp en soppbuffé på plats. Till denna behöver du en biljett, som du enkelt införskaffar genom att ta vägen förbi snabbkassan vid ingången till restaurang Handelsrätten. Soppbuffén består av två olika sorters soppa och kostar 50 kr inklusive bröd och smör. Det finns också möjlighet att köpa dig en av dagens tre rätter som alternativ till soppa. Vill du äta medhavd mat går det självklart också bra! Vi ses på kunskapslunchen!

Föreläsare: Anna Wallerman är biträdande lektor i processrätt vid juridiska institutionen. Hennes forskning handlar om rättsligt beslutsfattande och domstolarnas roll i samhället.

Datum: 2017-02-28

Tid: 12:15 - 13:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Handelshögskolan

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Restaurang Handelsrätten

Evenemangslänk: Läs mer om Hot mot folkstyret eller demokratins väktare? Kunskapslunch

Kontaktperson: Marie Örninge

Telefon: 031-786 5607

Sidansvarig: Jeffrey Johns|Sidan uppdaterades: 2013-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?