Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tentamen och datum för juridiska institutionens tentor

Förbered dig på hur det går till att tentera genom att läsa GU:s allmänna regler för student vid tentamensskrivning.

Kom ihåg att ta med giltig id-handling och kom i tid.  Akademisk kvart tillämpas inte.

Anmäl dig till tentan minst tio dagar före tentamen för att få en plats i tentalokalen. Detta görs via Studentportalen via Ladok, där det framgår vilka tentor du kan anmäla dig till.

Anmäl dig endast till en tentamen åt gången. Vänta alltså med att anmäla dig till omtentamen tills du sett ditt resultat från föregående tenta.

Skulle du ha glömt anmäla dig till tentan inom föreskriven tid, kontakta respektive kurs kursadministratör på juridiska institutionen.

Tentamenslokaler

Universitetets gemensamma skrivsalar finns på Viktoriagatan 30 och i Folkets Hus på Järntorget, Olof Palmes plats 3. Ta reda på vilken lokal som gäller för din tenta!

Blanktentamen

Om du önskar lämna in tentamen blank, dvs om du inte vill att din tentamen skall rättas är du ansvarig för att se till att det tydligt framgår. Detta gör du bäst genom att tydligt märka tentamens försättsblad med ordet BLANK. Riv därefter av försättsbladet och lämna in det till tentamensvakten. Försättsbladet skall naturligtvis också vara märkt med namn och personnummer. Eventuella svar skall alltså inte lämnas in, om de lämnas in rättas tentan och betygssätts.

Tillåtna hjälpmedel

Kursansvarig anger under kursens gång vilka hjälpmedel man får ha med sig vid tentamen. Detta finns dessutom angivet på försättsbladet till tentamen. De hjälpmedel du har med kommer att kontrolleras i tentalokalen.

Resultat/Betygsskalor

Tentamensresultaten anslås på kursens GUL-sida senast 15 arbetsdagar efter tentamen, dock senast tio dagar före omtentamen.

Den betygsskala som används framgår av respektive kurs kursplan. Inom juristprogrammet tillämpas följande betygsskala:
U=Underkänd
B=Godkänd
Ba=Icke utan beröm godkänd
AB=Med beröm godkänd


Den betygsskala som används framgår av respektive kurs kursplan. Betygsskalan för fristående kurser i juridik är:
U=Underkänd
G=Godkänd
VG=Väl godkänd
 

Tentamen på annan ort

Juridiska institutionens policy för tentamen på annan ort

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2016-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?