Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenttränare

Studenttränarprojektet är en försöksverksamhet som Juridiska institutionen drivit på två kurser av juristprogrammet. Ht 2014 fick de drygt 250 förstaårsstudenterna, i grupper om ca 10 studenter, hjälp av 25 studenter från de sista åren av utbildningen. 

Eftersom erfarenheterna av denna insats visade sig bli mycket goda följde institutionen upp försöket under Vt 2015 med studentträning också
på fjärde terminen av programmet. Ett syfte var att erbjuda studenterna på kursen Straff- och processrätt sådan hjälp med reflektion och individuell uppföljning kring svarsteknik att de skulle lyckas väl
på kursens tentamina. Ett annat syfte var att odla en lärandemiljö där studenterna får individuell uppmärksamhet och stöd i sin lärprocess.

För mer information om studenttränarprojektet läs slutrapporterna från första och andra omgången.

 

Rapporter

Studenttränarprojektet T4 - Studentträning gav högre tentamensresultat! Läs mer i bifogade pdf. Du kan även läsa slutrapporten från "första omgången" nedan. 

Andra omgången [pdf]

Slutrapport [pdf]

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2016-05-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?