Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avbrott på kurs

Tidigt avbrott - inom tre veckor från kursstart

Om du redan i början av kursen eller snart därefter inser att du av något skäl inte vill eller kan fullgöra kursen denna termin bör du göra ett tidigt avbrott. Tidigt avbrott kan du göra inom tre veckor från kursstart. Maila studievagledning@law.gu.se. I mailet behöver du ange:

Ditt namn, personnummer, att du vill göra ett tidigt avbrott, kursens namn.

Om du gör ett tidigt avbrott har du möjlighet att söka om kursen en annan termin på antagning.se

Avbrott senare - efter tre veckor från kursstart

Vill du avsluta kursen senare än tre veckor efter kursstart kan vi registrera avbrott på kursen.

Maila studievagledning@law.gu.se. I mailet behöver du ange: Ditt namn, personnummer, och namnet på den kurs du vill göra avbrott på.

Om du har gjort ett avbrott senare än tre veckor efter kursstart kan du inte söka kursen på nytt via antagning.se. Om du vill återuppta studierna en senare termin skall du kontakta studievägledaren vid juridiska institutionen och be om att bli omregistrerad. Omregistrering beviljas endast i mån av plats. Om plats finns ledig vet vi först när registreringsperioden för nyantagna studenter är klar för aktuell termin.

Tänk på att kurserna vid juridiska institutionen har många sökande och att det kan vara svårt att få plats om du vill återuppta dina studier en senare termin.

Du har rätt att tentera en kurs som du varit registrerad på, om du gör avbrott på kursen senare än tre veckor efter kursstart.  För att examineras behöver du inte vara omregistrerad på kursen.

 

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2016-02-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?